Grad Ivanec objavio poziv za kandidiranje projekata javnih potreba u kulturi i socijali

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 16.08.2013. 12:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić objavio je poziv svim ustanovama, KUD-ovima i udrugama da kandidiraju svoje projekte za financiranje iz Programa javnih potreba u kulturi i Programa javnih potreba u socijalno – humanitarnim djelatnostima Grada Ivanca za 2014. godinu.

Program javnih potreba u kulturi obuhvaća kulturne djelatnosti, programe i manifestacije od interesa za Grad Ivanec koji su utvrđeni kao javna potreba kao i one koji su utvrđeni posebnim zakonima. U skladu sa zakonom kao i objektivnim mogućnostima proračuna, Grad Ivanec će u programe javnih potreba za 2014. godinu uvrstiti redovitu djelatnost i programe gradskih ustanova u kulturi te dio troškova realizacije pojedinih programa kulturnih udruga koje djeluju na području grada. Također, financirat će i dio troškova kulturno – umjetničkih manifestacija koje su od interesa za promidžbu grada, kao i dio troškova ostalih aktivnosti i programa za koje se ocijeni da su od interesa za kulturni život grada.

U proračunu će se osigurati i sredstva za rad udruga humanitarno - socijalnog karaktera i to onih koji okupljaju osobe treće životne dobi, kao i udruga koje skrbe o osobama s posebnim potrebama.

Svoje programe Gradu mogu kandidirati i udruge koje promiču zaštitu okoliša i turističku promidžbu našega grada, kao i druge udruge civilnog društva.

Prijavnice s programima dostavljaju se na adresu Grada Ivanca, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, najkasnije do 15. rujna ove godine. Obrasci se mogu preuzeti na gradskim web stranicama ili u Upravnom odjelu za opće poslove i društvene djelatnosti svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

Izvor: ivanec.hr

Komentari