Iduće srijede zavirite u atelijer Nenada Opačića, akad. slikara i kipara

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 14.05.2015. 20:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: GMV

Srijedi u Muzeju, 20. svibnja, iznimno se održava izvan prostora Gradskog muzeja Varaždin – u atelijeru akad. kipara i slikara Nenada Opačića (Varaždin, Zagrebačka 130)...

Razgovor s umjetnikom vodit će likovni kritičar Milan Bešlić. Program počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan (za sve zainteresirane Muzej organizira besplatni prijevoz autobusom, polazak je u 18.45 sati s Trga slobode!).

Muzej iduće srijede upriličuje razgovor s umjetnikom, gdje će publika, in situ, imati prilike vidjeti stvaralačko okružje u kojemu nastaju njegove skulpture i slike. Nenad Opačić (rođen je 1949. u Varaždinu) diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi prof. Raula Goldonija, a profesori su mu blili i: Ljubo Ivančić, Ferdinand Kulmer, Ivo Šebalj, Matko Peić i dr.

Od 1972. do 1975. godine bio je suradnik majstorske radionice Krste Hegedušića, a od 1976. do 1991. godine voditelj Galerije Karas HDLU-a u Zagrebu. Izlagao je na oko 70 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu te sudjelovao na više od dvjesto skupnih. Godine 2009. o njegovu opusu kroz pedeset godina stvaralaštva objavljena je monografija autora Zdenka Rusa i Đuke Opačića.
Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, a trenutno je predsjednik HDLU-a Varaždin.

Povod razgovora s Nenadom Opačićem, u sklopu Srijede u Muzeju, je njegova donacija skulpture, reljefa i slike Gradskom muzeju Varaždin, a i sudjelovanje na izložbi Velikani hrvatske umjetnosti 20. stoljeća, s kojom je varaždinski muzej prošle godine gostovao u Beču, a ove godine u Budimpešti i Bratislavi.

Razgovor s umjetnikom vodi likovni kritičar Milan Bešlić. Program počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Komentari