Izložba "Zakoni svemira" u izložbenom prostoru Starog grada

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 16.10.2013. 17:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Ovog petka, 18. listopada u prostoru varaždinskog Starog grada bit će predstavljeni "Zakoni svemira".

Riječ je o prvoj zajedničkoj izložbi u muzejskom prostoru na kojoj će se varaždinskoj publici predstaviti studentica VELV-a Jelena Cupar i student Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Leo Friščić.

Jelena Cupar je za izložbu pripremila 16 digitalnih fotografija, nastalih ove godine. Fotografije kojima se predstavlja su dimenzija 40x60 cm, a njima pokazuje svoje viđenje priče o svijetu koji nas okružuje kroz objektiv fotoaparata.

Leo Friščić svoj doživljaj "Zakona svemira" prezentirat će kroz 2 audio vizualna uratka – "Najružnija riječ na svijetu" i "Ja sam beskrajna rijeka snova o tebi", te jednu instalaciju nazvanu "Deux ex machina”. Audio vizalni uradci nastali su 2009., a reciklaža/audio instalacija nastala je godinu dana kasnije – svi su radovi napravljeni u Rijeci (Leo Friščić je inače rodom iz varaždinskog kraja, točnije iz Ivanca).

On u svojim djelima progovara o ugroženosti čovjekova opstanka te o opstanku umjetnosti i duha općenito. Njegove audio/vizualne projekcije i reciklažu/audio instalaciju, kao i fotografije Jelene Cupar mogu se razgledati i poslušati za radnog vremena Gradskog muzeja Varaždin.

Otvorenje izložbe "Zakoni svemira" bit će u petak, 18. listopada u 21 sat. Izložba će biti postavljena do 8. studenog 2013., s time da će ulaz na samo otvorenje, ali i za trajanja postava biti besplatan.

Komentari