"Jestiva ideja!" na otvorenju Dana suvremenog plesa

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.06.2013. 08:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U četvrtak, 20. lipnja počinju 5. Dani suvremenog plesa u Varaždinu.

Iako festivalski program počinje otvaranjem u 21:30 u dvorištu Galerije starih i novih majstora, neki izvođači su u Varaždinu i marljivo rade već nekoliko dana.

Pavle Heidler s izvođačicama iz Belgije i Švedske radi na svom projektu Behind the Sun – Varaždin edition, a publici će svoj rad predstaviti u subotu u 19:30 sati u HNK Varaždin.

Također, u ponedjeljak je počeo Plesni kamp. Sam De Waele iz Belgije, jedan od najboljih europskih break-dancera i Ana Mrak iz Varaždina, suvremena plesačica i plesna pedagoginja, podučavaju oko 30 mladih u dobi od 10 do 18 godina.

Na svečanom otvorenju Dana suvremenog plesa posjetitelje očekuje "Jestiva ideja!". Riječ je o festivalskoj produkciji koja je zaživjela tijekom prvog izdanja Dana suvremenog plesa, a spoj je plesne improvizacije, glazbe i gastronomije. Ove godine su Sonja Pregrad, Zrinka Šimičić Mihanović i Zrinka Užbinec iz Improspekcija pripremile rad pod nazivom "Pokret mislim okret".

Slasne zalogaje za publiku i goste na "Jestivoj ideji!" pripremit će kuhari restorana Zlatne gorice, a za glazbeni  doživljaj bit će zadužen band Tomislav. Tomislav će premijerno nastupati u Varaždinu, rodnom gradu članica Morane Krpan i Ksenije Ladić. Treći član banda je Matija Vojvodić iz Zagreba. Njihov nastup bit će pojačan vizualnim intervencijama multimedijalnog umjetnika i VJ-a Franje Maltara.

Ulaznice za otvorenje Dana suvremenog plesa mogu se kupiti u Uredu Turističke zajednice grada Varaždina ili na ulazu u dvorište Galerije sat vremena prije početka. Cijena je 40 kuna, a uključuje i konzumaciju.

Više informacija o festivalu nalazi se na www.perform-d-ance.com ili na Facebook stranici.

Komentari