Koncert na klaviru Ane Marije Kyun u čakovečkoj dvorani Zrinski

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 31.08.2013. 14:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

U čakovečkoj dvorani Zrinski/Scheier će se u utorak, 10. rujna u 19:30 sati održati koncert na klaviru Ane Marije Kyun.

Ana Marija Kyun rođena je u Seoulu (Južna Koreja) 1967., a klavir je počela učiti s 5 godina kod svoje majke koja je prof. klavira i koja je vodila privatnu školu za klavir.

Od malena je nagrađivana na raznim klavirskim natjecanjima. Nižu srednju umjetničku školu (Sun-Wha art middle school) upisala je 1980. godine i završila je kao najbolja učenica u klasi prof. Kyung-Sook Lee, jedne od najznačajnijih glazbenica u Koreji.

Godine 1984. nastavila je školovanje na višoj srednjoj umjetničkoj školi (Seoul Art High School) koja ima najdulju tradiciju u JužnojKoreji i završila je s odličnim uspjehom. Muzičku akademiju Seoulskog nacionalnog Univerziteta upisala je 1986. godine te je diplomirala 1990. s najboljim ocjenama u klasi prof Nak-Ho Baek.

Za vrijeme studija sudjelovala je na raznim festivalima, seminarima i natjecanjima kao solo pijanist, korepetitor i član komornog sastava.

Školovanje je nastavila u Europi. U Beču se usavršavala kod prof. Probst, a magistrirala je u Berlinu naMusikwissenschaft i Kroatistik/Serbistik na Tehničkom i Humboldtovom Universitetu .

Od 1999. u Varaždinu radi kao prof. klavira na Glazbenoj školi i kao korepetitor za puhački i pjevački odjel. Nastupa s Lanom Kos (pjevanje) i Anom Horvat (klarinet), a za svoj rad dobila je više priznanja Grada Varaždina i Varaždinke županije.

Na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu 2011. upisala poslijediplomski studij kod prof. Harija Guseka. Godine 2012. ušla je u polufinale prestižnog međunarodnog pijanističkog natjecanja «Adilia Alieva» u Francuskoj.

Održala je brojne solističke recitale diljem Hrvatske, a nastupala i s orkestrima Glazbene škole u Varaždinu i Zagrebačkim orkestrom mladih.

Komentari