Koncert zagrebačke pijanistice Franke Meštrović u Glazbenoj školi

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 17.04.2013. 11:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U ponedjeljak, 22. travnja u varaždinskoj Glazbenoj školi nastupit će zagrebačka pijanistica Franka Meštrović.

Koncert će započeti u 19:30 sati, a na programu će biti Sonata u h-molu i Après une Lecture du Dante: Fantasia quasi Sonata (Franz Liszt) te Valse de l'Opera Faust (Franz Liszt i Charles Gounod).
 
Franka Meštrović rođena je 1978. u Zagrebu. Maturirala je s odličnim uspjehom na Glazbenom učilištu "Elly Bašić" u klasi prof. Ljerke Čavić.

Godine 1996. upisala je studij klavira na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u klasi prof. Pavice Gvozdić. Kao najbolji student izabrana je za jednosemestralnu stipendiju za studij na Indiana University of Pensylvania SAD, gdje je i vrlo uspješno nastupala na koncertima.

Tijekom glazbenog školovanja i studiranja imala je velik broj zapaženih javnih nastupa, što solističkih, što uz pratnju orkestra te sudjelovala na mnogim natjecanjima, a prve je nagrade osvojila na međunarodnim i hrvatskim pijanističkim natjecanjima u Zagrebu, Varaždinu, Saporou, Torinu.

Godine 2002. diplomirala je s odličnim uspjehom u klasi prof. Sretne Meštrović. Od 2002. godine radi kao profesorica klavira na Glazbenom učilištu "Elly Bašić", a od 2005. godine kao glazbeni urednik na Hrvatskom radiju gdje je svojim predanim radom sudjelovala u osvajanju prvih nagrada na međunarodnim festivalima radio drame (Prix Marulić, Prix Italia).

Komentari