Kultna predstava „Stilske vježbe“ u petak na daskama HNK Varaždin

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 06.01.2014. 10:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: hnkvz.hr

Ansambl kazališta Planet Art gostovat će s kultnom predstavom „Stilske vježbe“ u petak 10. siječnja na velikoj sceni HNK u Varaždinu.

Predstava „Stilske vježbe“ Raymonda Queneaua redatelja Tomislava Radića, u izvedbi Lele Margetić i Pere Kvrgića počinje u 20 sati. Stilske vježbe svojevremeno su poslužile kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za veoma uspjelu predstavu.

Predstava je fenomen u svjetskim razmjerima, jer riječ je o najdulje izvođenoj predstavi na svijetu s istom glumačkom postavom. Pero Kvrgić i Lela Margitić predstavu su svojom virtuoznošću poveli i u svjetsku kazališnu povijest.

Stilske vježbe najsjajniji su predstavnik iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već punih četrdeset godina pripadaju u sam vrh svjetske kazališne produkcije. U predstavi je riječ o običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju vrsnih glumaca na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami smijeh te oduševljava glumačkom virtuoznošću.

Mogli bismo reći da su Stilske vježbe upravo ono što se naziva – magijom kazališta! To je predstava koja će jednako oduševiti pasioniranu kazališnu publiku, kao i učenike srednjih škola koji se prvi put susreću s kazalištem.

Predstava je to za sve generacije koja stvara kazališnu publiku.

Komentari