Ludbreg petkom: Otvorenje izložbe "Vode" u Galeriji ZB Art

Objavljeno: 01.07.2014. 08:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Google Maps

U sklopu programa "Ludbreg petkom", 4. srpnja u 19 sati u Galeriji ZB Art u Ludbregu bit će otvorena izložba "Vode".

Izložba se održava povodom obilježavanja 35. godišnjice djelovanja galerije ZB Art te 15. godišnjice rada u Ludbregu. ZB Art osnovan je 1979. godine, a sjedišta je imao u Splitu, Zagrebu, Varaždinu i Čakovcu, te od 1999. u Ludbregu.

Obilježavanje godišnjica započelo je s tematskim izložbama "More", "Životinjski svijet", "Ludbreški otisak", "Lica i siluete", "Razgovor s cvijećem" te izložbom polaznika Male škole keramike, crtanja i slikanja Artum pod nazivom "Pečat".

Na ovoj izložbi izlaže 30 autora: Jakob Baranašić, Štefanija Baranašić, Zlatko Baranašić, Drago Bešanić, Alen Biočić, Branko Budimir, Ingeborg Crnogaj, Ivan Cvetko, Branko Dolenec, Zvonimir Dolenec, Dubravko Đurđek, Senka Florjanić, Vladimir Herceg, Zlatko Huzjak, Zvonko Kovačić, Mladen Marčec, Elizaeta Mesarić, Dragutin Mikec, Vinko Mikulec, Zrinka Mutić, Stanko Padarić, Davor Petak, Goran Petrač, Vesnica Seđek, Dejan Štefanek, Ivan, Štefanek, Živko Toplak, Zlatko Tralan, Jurica Varga.

Autori su pristupili različito ovoj temi, ne samo različitim tehnikama nego i u stilovima svog izražavanja. Trideset autora predstaviti će se sa 70 radova u tehnikama ulja na platnu, staklu, kartonu i lesonitu, suhi i uljni pastel, akvarel, 3S tehnici, fotografiji, dekoritu, monotipiji, bakropisom, akvatintom, laviranje jetkom, suha igla, akrilik na papiru, tuš i kombinirana tehnika. Motivi su život uz rijeku i na rijeci, jezera, rijeke, rukavci, gradovi i pejzaži.

O radovima će govoriti Zlatko Baranašić, a izložbu će otvoriti gradonačelnik grada Ludbrega Dubravko Bilić.

Inače, "Ludbreg petkom" je program pokrenut ove godine i kojem je cilj promocija kulturnih aktivnosti kako bi se pokazao njihov značaj i uloga. Predviđeni su brojni programi, bit će tu večeri poezije, razna predavanja i koncerti. U sklopu programa svakog petka u poslijepodnevnim satima održavaju se zanimljivi kulturni programi.

Komentari