Megaspektakl: Trash film festival dovodi Zadrugu, TBF, Gustafe i Beyonce

Objavljeno: 04.09.2015. 12:22

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24

Foto: V.Mihalić

Ovogodišnji Trash film festival donosi pravi megaspektakl, a konačno je definiran i kompletan program kojeg su na današnjoj konferenciji za novinare predstavili članovi Udruge Trash.

Zadruga, TBF, Edi Maružin i Gustafi, bend Single Ladies, jedini Beyonce tribute bend u Europi, izložbe, plesne koreografije i filmske projekcije samo su dio bogatog programa kojeg su nam pripremili organizatori Trash film festivala.

Jubilarni 10. Trash film festival bit će održan u Varaždinu od 9. do 12. rujna, a za festivalske nagrade “Zlatne motorke” u kategorijama borilačkog, horror, znanstveno-fantastičnog i akcijskog filma borit će se 90 filmova iz 20 zemalja svijeta.

O dodjeli "Zlatnih motorka" odlučivat će stručno oko žirija, filmski redatelj Vinko Brešan, kazališni redatelj Ozren Prohić te književnik i novinar Gordan Nuhanović.

Program ovogodišnjeg jubilarnog festivala započinje spektakularnim otvorenjem u srijedu, u Gajevoj ulici koja će za potrebe festivala postati Trash street.

Zvijezde otvorenja na crvenom tepihu bit će Zadruga, a kao uvod održat će se i humanitarna izložba povodom 10 godina rada Udruge Trash. Atmosferu će svojim plesnim koreografijama upotpuniti i zgodne djevojke iz plesne grupe "Four", a nakon Zadruge, za glazbenu podlogu bit će zaduženi već dobro poznati dečki iz benda Fakin Lajsne.

Četvrtak je dan za filmske projekcije, a za vrhunac večeri bit će zadužen splitski TBF. Njihov koncert bit će na Kapucinskom trgu, a počinje u 21 sat.

Bogat programom, petak je rezerviran za strip. Trash film festival nakratko će preseliti u Varaždinske Toplice gdje će se na rodnoj kući Nenada Brixija, legendarnog prevoditelja stripova Alan Ford, postaviti spomen ploča. Organizirat će se i šetnica u Varaždinskim Toplicama na kojoj će se održavati zabavni program, a sve počinje u 17 sati.

Istog dana uvečer održat će se Veliki filmski kviz u Varaždinu s početkom u 19 sati, a za glazbu u Trash street (Gajveoj ulici) bit će zadužen DJ Kamač te Edi Maružin i Gustafi. U slučaju kiše, koncert će se preseliti na Kapucinski trg gdje će biti postavljen i šator kako bi posjetitelji mogli nesmetano uživati.

Dan za filmske projekcije bit će i subota, a dodjela "Zlatnih motorki" predviđena je za večernje sate. Trash film festival završit će u stilu "girl power", a nastupit će Boys Don't Cry i Single Ladies Beyonce Tribute Band.

- Pozivamo sve da nam se pridruže, bit će to pravi megaspektakl koji se ne propušta - ističu organizatori.

Komentari