Mnoštvo sadržaja na desetom izdanju festivala "Idemo otok"

Objavljeno: 07.07.2015. 15:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: LUMEN

Idemo otok je već tradicionalan međunarodni kulturno-glazbeni festival mladih koji će ove godine proslaviti svoj deseti rođendan na ludbreškom Otoku mladosti.

Uz brojne izvođače, umjetnike, aktiviste i udruge mladih festival će se održati od 31. srpnja do 2. kolovoza.  

Idejni začetnik festivala je Ludbreška udruga mladih entuzijasta (LUMEN), a u posljednjih deset godina Idemo otok je izrastao u jedan od najvećih domaćih neprofitnih festivala.

Od prošle godine godine Idemo otok se organizira u suradnji sa svjetskom mrežom neprofitnih organizacija MasterPeace – glazbom za mir u svijetu  s aktivnostima u više od 50 država, te i ove godine nosi humanitarnu notu.

Ove godine će tijekom tri dana na glavnoj pozornici nastupiti osam izvođača, od toga 4 neafirmirana mlada benda kojima će festival Idemo otok biti prva prilika za nastup na velikoj festivalskoj pozornici pred brojnom međunarodnom publikom.  

Među ostalima ove godine će nastupiti ONI, Radio Aktiv, Diyala, Shout, STIM, Hrmulja, Jantar, Yesh, Drone Hunter, Rectal Destroyer i Bezdan.

Na drugom – electro stageu nastupit će pregršt DJ-a sve do ranih jutarnjih sati, a osim odlične glazbe mladi će i ove godine moći sudjelovati u radionicama o europskim projektima, umjetničkim radionicama, sportskim i kulturnim aktivnostima, te u mnoštvu zabavnog i edukacijskog sadržaja. Ovdje vas očekuju Smogart, Samo Smajl SoundSystem, SteamRoller , Deniss the Menace i Nitevision.

Komentari