Monokomedijom "Dimnjačar" završava 4. tjedan smijeha Ljubomira Kerekeša

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 26.03.2013. 08:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: hnkvz.hr

Monokomedija Mirka Keleka "Dimnjačar", u adaptaciji, režiji i izvedbi Ljubomira Kerekeša, bit će izvedena na Velikoj sceni HNK Varaždin u utorak, 26. ožujka u 20 sati u sklopu Tjedna smijeha.

Dimnjačarske priče i dogodovštine ispričane jednostavnim jezikom jednostavnog čovjeka, gradirane bogatim lokalnim narodnim izričajem vrlo lako uspostavljaju komunikaciju s auditorijem.

Tako i protagonist ove predstave neprestance mami iz gledateljstva salve smijeha, ne dopuštajući mu da se bar na čas odmori. A specifičan i simpatičan prostački humor omogućuje mu i izravan odaziv, jer se dotiču eksplicitno i nekih lokalnih frustracija i osoba.

Predstava je premijerno izvedena 1992. godine, a od tada je imala više od tisuću izvedbi na mnogobrojnim gostovanjima i festivalima. Godine 1993. dobila je Grand Prix Festivala smijeha u Puli, a 1996. Nagradu grada Županje na Festivalu glumca.

Predstavom "Dimnjačar" ujedno će završiti 4. tjedan smijeha Ljubomira Kerekeša, koji je od 20. ožujka predstavama "Skupština", "Od stoljeća sedmog", "Debitanti", "Ufuraj se i pukni", "Profesor Balthazar - put oko svijeta", "Bog žurim, nazovi" i "Povratak ratnika" nasmijavao Varaždince.

Komentari