Mužek nastupa za mlade glazbenike u varaždinskom HNK

Objavljeno: 25.11.2011. 10:57

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Tomislav Mužek, tenor koji je svojim glasom osvojio milansku Scalu te nastupao diljem Europe pod dirigentskim palicama Zubina Mehte i Riccarda Mutija, 17. prosinca nastupit će u varaždinskom HNK. Mužeka će pratiti pijanistica Irina Milivojević.

Koncert organizira Rotary klub Ludbreg, a prema riječima njihovog predsjednika Zdenka Gecija, sav prihod otići će u ruke mladim glazbenicima s ludbreškog područja, odnosno učenicima i studentima glazbenih škola i akademija.

- Od osnutka našeg Rotary kluba za cilj smo si zadali da ćemo pomagati ljudima lošijeg imovinskog stanja, ali i mladim i darovitim ljudima. Ovo je još jedna u nizu naših akcija, a Tomislav Mužek izašao nam je u susret te će pjevati besplatno – rekao je Zdenko Geci.

Tomislav Mužek, koji je veći dio djetinstva i mladosti proveo u Ludbregu, kaže kako se osjećao pozvanim kad je čuo da ludbreški rotarijanci žele pomoći mladim glazbenicima.

- Prisjetio sam se svojih glazbenih početaka i drago mi je da mogu pomoći mladima te sam zahvalan Rotary klubu na njihovoj inicijativi. Pjevao sam na brojnim humanitarnim koncertima, ali posebna mi je čast pomoći mladima iz mog rodnog Ludbrega, a još sam sretniji što je riječ upravo o glazbenicima – rekao je Tomislav Mužek.

Mužek je inače diplomirao na bečkoj akademiji, a solističku je karijeru počeo angažmanom za male uloge u Bečkoj državnoj operi.

Nakon toga potpisao je angažman u Bremenu i tamo pjevao glavne uloge, a kasnije je svojim glasom osvojio cijelu Europu, od milanske Scale, Bavarske državne opere u Münchenu, Hamburga, Dresdena, Firenze, Genove.

Karte za koncert po cijeni od 170 kuna mogu se kupiti u varaždinskom HNK ili u prostorijama Radio Ludbrega.

Tako će varaždinska publika nakon nedavno održanog koncerta Stefana Milenkovicha, virtuoza na violini, imati prilike čuti još jednog glazbenog umjetnika.

Da podsjetimo, koncert Stefana Milenkovicha organizirao je Rotary klub Varaždin 1181., a spektakl je također održan u humanitarne svrhe.

Komentari