hvalevrijedna priznanja

Na književnom susretu 'Stjepan Kranjčić' nagrađeno četvero autora iz Varaždinske županije

Objavljeno: 07.12.2016. 10:05

Proteklog vikenda u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima održan je 8. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva 'Stjepan Kranjčić', nazvanog prema križevačkom župniku na glasu svetosti, a na kojem je sudjelovalo čak 5 autora s područja Varaždinske županije.

U nekoliko kategorija kratkih književnih vrsta susreta, sve od poezije, kratke priče, putopisa, eseja pa do monodrame s temom milosrđa, sudjelovalo je 129 autora s ukupno 192 rada iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke.

Od pet autora iz Varaždinske županije četvero ih je osvojilo nagrade, te je tako autorica Ljiljana Lukačević iz Ivanca, koja nam je i ustupila fotografiju, primila 3. nagradu za poeziju s pjesmom 'Sveta kazna' kojom je i otvoren Susret.

Zdenka Maltar iz Novog Marofa dobitnica je 2. nagrade za putopis  'Zadar, grad na poluotoku, onaj koji je oduvijek bio', dok su Anita i Denis Peričić iz Varaždina osvojili 3. nagradu za esej 'Deseta postaja'. U zbornik je uvršten i Tibor Martan iz Novog Marofa s pjesmom 'Stjena' posvećenom dominikancima.

Dobitnicima ovih hvalevrijednih prizanja uručene su i prikladne nagrade, te su tako uz izdanja Udruge za promicanje znamenitih Križevčana 'Dr. Stjepan Kranjčić', pokrovitelja križevačkih župa sv. Ane, BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina te Grada Križevaca, dodijeljene i novčane nagrade.

Komentari