Na Stančiću održan recital u spomen na Jasminku Matoković - Jacu

Objavljeno: 18.09.2015. 09:56

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 08:55

Foto: Milan Janjetović

U organizaciji Društva distrofičara invalida celebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina održan je nastup novinarsko literarne grupe povodom 55. rođendana pokojne Jasminke Matoković...

Jasminka je bila dugogodišnji član ovog društva, a značajna je bila po tome što je bila osnivač novinarsko literarne sekcije. Tako je na Stančićevom trgu priređen recital za Jasminku koji je obogaćen glazbenim programom.

Priredbu su otvorili Tamburaški orkestar mladih glazbenika iz bivše škole KUD-a Varteks, pod ravnanjem prof. Dragutina Korena. Program je uspješno vodila Veronika Mikić, voditeljica novinarsko literarne grupe. Ista grupa do sada je djelovala pod nazivom „Korak života“, a ovim događajem proglašena je novim imenom i sada se zove po Jaci: „Jasminka Matoković- Jaca“.

InačeU programu su nastupili pjesnici iz Siska i Varaždina. Posebni gosti na ovoj doista vrijednoj i atraktivnoj priredbi bili su Renata Pocedulić, stručna suradnica u novinarsko literarnoj grupi, Ljiljana Bogojević, dramska umjetnica članica ansambla HNK Varaždin i vokalni solisti Mirjana Pospiš, te Ljubomir Benjak – Ljubo.

Komentari