Nagrada za najboljeg mladog likovnog umjetnika nosi ime varaždinskog kustosa

Objavljeno: 22.03.2012. 13:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: nagradaputar.scca.hr

Institut za suvremenu umjetnost Zagreb u suradnji sa Fondom za civilno društvo iz New Yorka i Fondom za međusobno razumijevanje iz New Yorka te međunarodnom mrežom YVAA raspisao je Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2012., jedinu godišnju Nagradu u Hrvatskoj za mlade likovne umjetnike do 35 godina starosti.

Ove godine Nagrada Radoslav Putar održat će se po jedanaesti puta, a rok prijave je 15. travanj.

Nagrada nosi ime Radoslava Putara (Varaždin 20.7.1929. - Zagreb 18.7.1994.), istaknutog povjesničara umjetnosti, kritičara i kustosa, koji je svojim radom bitno usmjerio hrvatsku kulturnu scenu prema suvremenom likovnom jeziku.

Natječaj je otvoren za likovne umjetnike do 35 godina starosti, a bit će dodjeljena za kvalitetu i inovativnost, za umjetnička djela realizirana u 2011. i 2012. godini.

Svi prijavljeni kandidati ili predlagači biti će u najkraćem roku pismeno obaviješteni o rezultatima natječaja.

U obzir za natječaj dolaze djela u mediju slikarstva, kiparstva, grafike, crteža, instalacija, fotografije, videa, novih medija i performansa.

Djela iz područja primijenjene umjetnosti, dizajna, kazališta i filma nisu uključena u natječaj, a dobitnik Nagrade obavezan je u određenim terminima biti u mogućnosti otputovati i boraviti u New Yorku i prirediti samostalnu izložbu...

Dobitnik Nagrade obavezan je u određenim terminima biti u mogućnosti otputovati i boraviti u New Yorku i prirediti samostalnu izložbu, što će se regulirati ugovorom između Instituta za suvremenu umjetnost i dobitnika Nagrade.

Ukoliko je dobitnik Nagrade grupa umjetnika, boravak u New Yorku osiguran je samo nosiocu projekta, a detalje o natječaju potražite OVDJE

Komentari