Nakon 26 godina Ivo Pogorelić će svirati u Varaždinu!

Objavljeno: 11.01.2011. 16:09

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

U subotu 22. siječnja, 26 godina nakon njegovog posljednjeg koncerta u Varaždinu, veliki pijanist Ivo Pogorelić opet će zasvirati za varaždinsku publiku. Na klaviru vrijednom milijun kuna, Pogorelić će svojim interpretacijama djela Chopina, Brahmsa i Ravela varaždinskoj publici zasigurno pružiti neponovljiv glazbeni užitak!

Ekskluzivni koncert u kojem će moći uživati samo 300 sretnika održat će se u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu. Karte po cijeni od 300 kuna će biti puštene u prodaju ponedjeljak 17. siječnja, a moći će se kupiti u tajništvu Glazbene škole.

Inače, legendarni je pijanist nedavno napunio Lisinski, a tražila se i karta više, pa vjerujemo da će i karte za varaždinski koncert smjesta "buknuti".

- Koncert u Varaždinu djelomično je sponzoriran tako da je varaždinska publika prošla puno bolje od primjerice publike u Beču gdje su se bolja mjesta na Pogorelićevom koncertu plaćala i do 625 eura - rekao je ravnatelj varaždinske Glazbene škole Moreno Vinceković predstavljajući koncert.

U prvom dijelu koncerta Pogorelić će svirati popularne Chopinove skladbe, dok će u drugom dijelu koncerta publika uživati u skadbama Brahmsa i Ravela.

- Ovo je okvirni plan za koncert no postoji mogućnost da Pogorelić u zadnji čas odluči svirati nešto drugo - rekao je Vinceković i objasnio kako je za vrijeme koncerta fotografiranje najstrože zabranjeno.

- Kako je legendarni pijanist bukiran mjesecima unaprijed u najčuvenijim svjetskim koncertnim dvoranama, njegovi koncerti u Hrvatskoj zapravo su izuzetno rijetki i imali smo sreće što smo ga uspjeli "dobiti". Ne bi željeli da se desi kao u Salzburgu kada je jedna gospođa poslikala Pogorelića, a on je u istom trenutku prekinuo koncert - objasnio je Vinceković.

Dodao je kako od koncerta ne bi bilo ništa da Glazbena škola nije nabavila vrhunski klavir marke Steinway, vrijedan čak milijun kuna. U Hrvatskoj postoji samo šest ovakvih klavira, a od nedavno jedan je i u varaždinskoj Glazbenoj školi.

- Ovaj klavir nam otvara vrata u svijet vrhunskih pijanističkih koncerata u Varaždinu. Pa i sam Pogorelić, ne bi došao svirati kod nas da mu nije omogućeno da svira na vrhunskom instrumentu – rekao je Vinceković te dodao kako će klavir moći koristiti i učenici varaždinske Glazbene škole.

Želju za dolaskom na koncert u Varaždinu, izrazio je i predsjednik Ivo Josipović no još ne zna hoće li mu obaveze to dopustiti.



Komentari