Nakon Francuske, zemlja partner VBV-a bit će Španjolska

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 08.07.2015. 07:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: VBV

Pripreme za 45. Varaždinske barokne večeri u punom su jeku, a organizatori najdugovječnijeg hrvatskog baroknog festivala već dogovaraju i suradnju za iduću godinu.

Tako su se Davor Bobić, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri i Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin- izvršnog organizatora VBV-a u Zagrebu susreli s veleposlanikom Španjolske u RH Eduardom Aznarom Camposom i dogovorili kako će iduće godine zemlja partner 46. Varaždinskih baroknih večeri biti Španjolska.

Susret u španjolskom veleposlanstvu bio je i prigoda za razgovore o uspostavljanju bolje kulturne suradnje između Varaždina i Španjolske.

- Partnerstvo sa Španjolskom bit će prigoda da posjetitelji koncerata Varaždinskih baroknih večeri nagodinu upoznaju španjolsku glazbenu baroknu ostavštinu, a razgovarali smo i o povezivanju varaždinskog baroknog festivala s sličnim manifestacijama u Španjolskoj, što će biti i otvaranje nove stranice u promociji VBV-a u inozemstvu, na što smo posebno ponosni, jer će Barokne večeri nastaviti predstavljati Varaždin kao grad kulture i baroka - naglasio je nakon susreta u španjolskom veleposlanstvu ravnatelj VBV-a Davor Bobić.

Zadovoljan susretom sa svojim gostima,  veleposlanik Eduardo Aznar Campos najavio je kako će nazočiti predstavljanju ovogodišnjeg Festivala ovog četvrtka u varaždinskom Starom gradu.

Komentari