Naši mladi glazbenici: Koncert Lane-Lucije Horvatić u Zagrebu

Objavljeno: 19.02.2015. 18:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: VBV

U ponedjeljak, 23. veljače s početkom u 20 sati, u velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu publici će se predstaviti varaždinska pijanistica i violončelistica Lana-Lucija Horvatić...

Lana-Lucija Horvatić (Varaždin, 2001.) učenica je 6. razreda Glazbene škole u Varaždinu, smjer violončelo i 5. razreda - smjer glasovir. Njen zagrebački koncert bit će održan u sklopu ciklusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj (sezona 12).

Učenje violončela započinje s nepunih pet godina kod prof. Dobrile Berković-Magdalenić u Zagrebu. Klavir uči kod prof. Ivane Godec-Vinceković u Varaždinu. U osnovnoj školi polazi 7. razred i odlična je učenica. Kao najmlađa glazbenica na Varaždinskim baroknim večerima nastupila je na violončelu uz pratnju Varaždinskog komornog orkestra 2012. i 2013. u Varaždinskoj katedrali.

Kao najmlađa solistica na glasoviru uz pratnju orkestra nastupila je 2012. u Glazbenoj školi u Varaždinu. Dobitnica je brojnih državnih i međunarodnih nagrada na violončelu.

Sudjelovala je na festivalu komorne glazbe Musica Maxima u Zagrebu, gdje joj je pripala čast otvoriti festival kao solistica uz pratnju Zagrebačkog komornog orkestra pod vodstvom Anđelka Krpana te se još jednom predstaviti na matineji najmlađih hrvatskih laureata.

U listopadu 2014. osvojila je i Posebnu nagradu žirija na Međunarodnom violončelističkom natjecanju Antonio Janigro. Dobitnica je i više međunarodnih nagrada iz glasoviraUsavršava se na majstorskim tečajevima kod eminentnih pedagoga Nikole Ruževića, Monike Leskovar, Nike Zlatarić, Davida Grigoriana.

Na netom održanom Natjecanju mladih glazbenika Sonus op. 1 u Križevcima kao pijanistica osvojila je 2. nagradu.

Program:
Glasovir

Joseph Haydn
Sonata u A-duru, Hob. XVI:30
Allegro - (attacca)
Adagio - (attacca)
Minuetto con Variazioni

Franz Liszt
Mađarska rapsodija br. 3

Violončelo

Gaspar Cassadó
Requiebros
Sergej Rahmanjinov
Vokaliza
Ivan pl. Zajc / Nikola Ružević
Fantasia variations

Glasovirska pratnja: Ivan Kolar, prof.

Mentori: Ivana Godec Vinceković (glasovir) i Dobrila Berković-Magdalenić (violončelo)

Komentari