Natječaj za najbolji esej na temu "Vukovar – europska poruka mira"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 13.10.2013. 11:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Učenici trećih i četvrtih razreda srednjih škola u Hrvatskoj mogu se prijaviti na natječaj za izradu najboljeg eseja na temu "Vukovar – europska poruka mira", te osvojiti sudjelovanje na istoimenoj izložbi koja će se održati u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

Naime, Uredi zastupnika u Europskom parlamentu Davora Ive Stiera i Bernda Posselta, iz Kluba zastupnika europske pučke stranke, objavili su ovaj natječaj 9. listopada, a bit će otvoren do 8. studenog.  

Autori triju najboljih eseja po ocjeni stručnog žirija bit će pozvani na izložbu "Vukovar – europska poruka mira" koja će se održati u Europskom parlamentu u Strasbourgu 18. studenog. Ured zastupnika snosit će troškove putovanja i boravka u Strasbourgu za nagrađene autore, jednog od njihovih roditelja/staratelja i jednog profesora, a nagrađeni eseji bit će objavljeni u brošuri izložbe.

Eseji moraju obraditi jednu ili više od sljedećih tema: mir i pravda, izgradnja održivog mira uz poštivanje ljudskih prava i zaštitu prava i osjećaja žrtava agresije, značaj vukovarske epopeje za slobodu i mir u Hrvatskoj i Europi, prava djece i njihova uloga u izgradnji mira, europska budućnost Vukovara.

Žiri će ostaviti izvan razmatranja eseje koji bi ulazili u područje promidžbe političkih stranaka, a odbacit će također radove koji bi potakli na diskriminaciju ili mržnju na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj ili drugoj osnovi.

Eseji mogu imati do 2.500 riječi, a moraju se dostaviti u elektronskom obliku na adresu: [email protected]. Potrebno je navesti ime i prezime autora, potpisanu izjavu o autentičnosti rada (dostupnu na stranici www.stier.hr), te adresu, e-mail, datum rođenja, ime srednje škole i broj telefona/mobitela.

Komentari