Nova izvedba "Glorije" u režiji Damira Zlatara Freya u varaždinskom HNK-u

Objavljeno: 04.05.2013. 19:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: HNK Varaždin

Na Velikoj sceni varaždinskog HNK-a održat će se u petak, 10. svibnja u 19:30 sati izvedba predstave "Glorija" Ranka Marinkovića u režiji Damira Zlatara Freya.

Dramaturginja predstave je Željka Udovičić Pleština, koreografiju, scenografiju i izbor glazbe potpisuje Damir Zlatar Frey, kostimografi su Desanka Janković i Damir Zlatar Frey, oblikovatelj svjetla Tomaž Bezjak, asistent redatelja Manuel Kaučić, a asistent scenografa Goran Šaponja. Predstava je nastala u koprodukciji HNK-a u Varaždinu i Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula u kojem je i premijerno izvedena u petak, 8. ožujka.

U predstavi nastupaju: Helena Minić (Sestra Magdalena, Glorija, Jagoda), Mijo Pavleko (Rikardo Kozlović (Floki Flèche)), Zvonko Zečević (Biskup, konferansje i krotitelj životinja u cirkusu), Ivica Pucar (Don Jere, biskupov tajnik), Jan Kerekeš (Don Zane, bibliotekar), Zdenko Brlek (Don Florijo, kanonik), Robert Ugrina (Toma, crkvenjak, Toni, clown), Sofija Cingula (Majka), Robert Karanfilov, Nikola Racan (Clowni).

Osim u petak, 10. svibnja, predstava će se izvesti i 6. i 7. svibnja u 12 sati za škole, te 11. i 12. svibnja, također u 19:30 sati.

Komentari