Novi Marof: Održan "Okrugli stol o folkloru i Europskoj uniji"

Objavljeno: 28.02.2013. 14:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Kud-marof.blog.hr

U novomarofskom Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ održan je „Okrugli stol o folkloru i Europskoj uniji“ na kojem je sudjelovalo čak 35 sudionika iz 12 kulturno umjetničkih društava sa područja Varaždinske županije, piše Novi-marof.hr.

Ovaj okrugli stol prva je od aktivnosti predvidenih u projektu EURO FOLK čiji su organizatori mladi članovi KUD-a „Marof“, a koji je financiran iz programa EU „Mladi na djelu“.

Na spomenutom su događaju prezentirani rezultate ankete koja je provedena među folklornim društvima Varaždinske županije, a koji su pokazali da se unatoč sve manjim prihodima nastoji očuvati kontinuirani rad i jednak broj nastupa, a čak i broj članova raste.

Nakon prezentacije, sudionici okruglog stola razmijenili su vlastita iskustva o dosadašnjim projektima, prikupljanju novčanih sredstava za rad i međusobnoj suradnji medu društvima.

Zaključak je, kako navodi Novi-marof.hr, da treba više raditi na promociji folklora i osvještavanju ljudi o važnosti folklora kao neizostavnog dijela kulturne baštine, i to još od najranije dobi, najbolje bi bilo da se to radi kroz sustav formalnog obrazovanja.

Nakon okruglog stola organizirano je neformalno druženje sudionika uz domjenak i glazbenu pratnju grupe „Harmony“.

Komentari