Operne zvijezde i ove godine na Špancirfestu za udrugu Spas

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 20.07.2013. 08:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Špancirfest donosi dobrotvorni gala-koncert opernih zvijezdi, koji će se, u organizaciji Udruge za zaštitu životinja Spas, održati u četvrtak, 29. kolovoza 2013. godine u 20 sati na Velikoj sceni varaždinskoga HNK.

Sav prihod, prikupljen prodajom ulaznica po cijeni od 50 kn i donacijama, namijenjen je obnovi skloništa za napuštene i zlostavljane životinje Udruge za zaštitu životinja Spas. Pokrovitelji koncerta su Grad Varaždin, Varaždinska županija, Hrvatsko narodno kazalište Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina.
 
Udruga za zaštitu životinja Spas, ujedno i azil za napuštene životinje s područja Varaždinske županije; jedna od rijetkih udruga koja ne usmrćuje životinje nakon određenog vremena provedenog u skloništu te najveći azil u Republici Hrvatskoj, zajedno s opernim zvijezdama i na njihovu inicijativu, će u četvrtak 29. kolovoza u 20 sati organizirati veliki dobrotvorni gala koncert "Operne zvijezde za Spas".

Koncert će se održati u gledalištu varaždinskog HNK te će biti dio programa ovogodišnjeg Špancirfesta, a nastavak je iznimno uspješne prošlogodišnje suradnje Festivala dobrih emocija i udruge Spas.

Sam koncept koncerta je jedinstven jer je riječ o najvećem koncertnom skupu opernih pjevača ikada održanom u Varaždinu, ali i u Hrvatskoj, koji će uz pratnju vrhunskih korepetitora publici pružiti pravu glazbenu poslasticu. Posebnu draž daje i činjenica da većina pjevača dolazi iz varaždinskog kraja što potvrđuje reputaciju Varaždina kao grada glazbe.

U ovom trenutku je potvrđen nastup čak 14 opernih pjevača i 4 korepetirora, a do samog koncerta, taj bi broj mogao biti još veći s obzirom na interes hrvatskih pjevača koji su angažirani u uglednim europskim opernim kućama poput bečke ili berlinske opere.

Na koncertu će nastupiti: Barbara Othman, Jelena Štefanić, Helena Lucić Šego, Miljenko Đuran, Momir Pjevac, Henrik Šimunković, Dora Dučakijević, Sofija Cingula, Kora Pavelić, Ana Šedelbauer, Valentina Geci, Željko Zaplatić, Blanka Tkalčić, Ana Lice, Ivana Godec Vinceković (korepetitor), Lea Šantek (korepetitor), Ivan Kolar (korepetitor) i Danijel Otto (korepetitor).

Prošlogodišnji je koncert polučio veliki uspjeh jer je interes publike premašio kapacitet varaždinskog HNK, čime su varaždinci, ali i gosti Špancirfesta zaista pokazali svoje dobre emocije, a organizator, udruga Spas, ove godine očekuje dolazak i visokih dužnosnika Republike Hrvatske.

Komentari