Otvorena izložba nagrađivanog mađarskog fotografa u Ludbregu

Objavljeno: 19.03.2012. 10:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: ludbreg.hr

Povodom Dana grada Ludbrega u kapelici Svetog Križa otvorena je izložba fotografija Tam Laszla „Sveta zemlja", piše ludbreg.hr

Autor fotografija dobitnik je zlatne kazete za životno djelo, kao i dobitnik nagrade Csokonai Vitez Mihaly kao foto umjetnik. Više od 100 puta nagrađivan je na različitim natjecanjima, festivalima i izložbama.

Izložbu je otvorio ludbreški gradonačelnik Marijan Krobot, a o fotografijama je govorio Zlatko Baranašić

– Tam Laszlo u svom četrdesetogodišnjem iskustvu u fotografiranju pokazao je kako je savladao elementarne tajne zanata. Slika za njega postaje trenutak njegovog stvaranja, a ono što promatra, to stvara njega. U njegovom životu posebno poglavlje čine posjeti Svetoj zemlji. Podario nam je jedno lijepo putovanje prikazano u 60 fotografija– kazao je Baranašić.

Tam Laszlo u Ludbregu je bio već nekoliko puta i ovdje pronašao mnogo inspiracije za svoj daljnji rad.

– Od ovih materijala ovo je peta, šesta izložba, ali ovdje se najbolje osjećam. Vjerojatno ova okolina pripada upravo u taj svijet kojeg vrlo rado tražim i kojeg vrlo rado vidim. S obzirom na život koji vrlo brzo prolazi, znam na što trebam pripaziti, u prvom redu na svoju vjeru i da svoju vjeru znam fotografijom pokazati. Ovaj materijal izabrao sam između nekoliko tisuća fotografija koje sam napravio. Prvenstveno sam tražio sakralne motive. Presretan sam kako su se moje fotografije uklopile u ovaj ambijent – kazao je Tam Laszlo.

Nakon otvorenja izložbe, održana je i prezentacija fotografija koje je autor oduševljeno predstavio Ludbrežanima. Izložba fotografija može se razgledati do 7. svibnja.

Komentari