Dani ludbreške Svete Nedjelje: Otvorena izložba keramike i održan "Koncert kroz generacije"

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 27.08.2013. 10:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

U Bakinoj hiži u sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje otvorena je jučer izložba keramike "Od 7 do 14" Viktorije Zlatar.

Mlada umjetnica rođena je 1998. godine, živi u Ludbregu gdje je i završila osnovnu školu. Od 2006. do 2013. polazila je Malu školu keramike, crtanja i slikanja u sklopu Udruge Artum. U Varaždinu je pohađala školu animiranog filma Vanima. Sudjelovala je na 15 skupnih izložbi u Ludbregu i Krapini.

- Svaka zamisao poticala ju je da uloži još više napora i trud je uvijek bio nagrađen novim i boljim uratkom od prethodnoga. Danas sedam godina kasnije možemo s divljenjem pogledati njenu retrospektivnu izložbu keramike - rekla je voditeljica Male škole keramike, crtanja i slikanja, Štefanija Baranašić.

Organizatori izložbe su Udruga Žene iz Centra svijeta i Udruga Artum, a izložbu je otvorio ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

- Ovo je umjetnost, kreativnost, izražavanje, ovo je umjetničko preoblikovanje stvarnosti. Iz tih šalica nećemo piti kavu, niti ćemo zagristi tu jabuku već ćemo jednostavno uživati u umjetničkoj predodžbi istoga. Biti kreativan nije lako, Viktorija je odabrala taj put gledanja svijeta kroz jednu drugačiju prizmu, nailazit će na neshvaćanja, ali taj put nama uobičajenima daje jednu posebnu snagu i vjeru - rekao je D. Bilić.

U programu otvorenja sudjelovali su i članovi KUD-a "Anka Ošpuh". Izložba se može razgledati tijekom trajanja manifestacije.

Nakon izložbe u prepunoj Svečanoj dvorani dvorca Batthyany jučer je održan "Koncert kroz generacije," inače već tradicionalni program u sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje na kojem nastupaju bivši učenici Osnovne glazbene škole Ludbreg koji su glazbeno školovanje nastavili i dalje.

Na koncertu su nastupili Dario Markulinčić, gitara, Lovro Povijač, trombon, Mia Mihalić, klavir, Marta Mihin, flauta, Barbara Othman, sopran, Dunja Bontek, violina, Vedran Vađunec, tuba, Marko Novak, horna, Dubravka Krušelj, sopran i Alen Vađunec, truba. Za klavirsku pratnju zaduženi su bili Jasminka Bontek i Ivan Kolar. Organizator koncerta je POU "Dragutin Novak".

Komentari