Ovogodišnjom Međunarodnom izložbom cvijeća Udruga vrtlara slavi 20 godina rada

Objavljeno: 03.09.2015. 09:07

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47

Foto: Udruga vrtlara Varaždinske županije

Udruga vrtlara Varaždinske županije i ove godine u sklopu Varaždinskih baroknih večeri, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina organizira Međunarodnu izložbu cvijeća.

S obzirom na to da Udruga vrtlara ove godine obilježava 20 godina rada i djelovanja na razini Varaždinske županije i Grada Varaždina, navedena izložba biti će dio sveukupnog Programa obilježavanja dvadesetogodišnjeg rada.

Stoga će već u srijedu, 23.rujna 2015. godine u Palači Herzer u 19.00 sati biti održana svečana promocija Spomenice o djelovanju udruge i pojedinih članova koji su svojim stručnim i profesionalnim radom promicali tradicijske hortikulturne vrijednosti na prostoru Grada, županije pa i šire.

Tom prilikom posjetiteljima će u Palači Herzer biti predstavljen životni opus i djelo poznatog pejzažnog arhitekte, Dvorski Martina, dok će izložba na navedenu temu biti postavljena u Gotičkoj kuli Staroga grada i biti će otvorena od 24. rujna  do 24. listopada 2015.  

20. Međunarodna izložba cvijeća izvodi se na temu "Barok - glazba - cvijeće" i podtemu "Cvjetna rapsodija".

S obzirom na to da je na ovogodišnjim VBV-a partner zemlja Francuska floristi i vrtlari postaviti će izložbu kao zajedničku kompoziciju s naglaskom na specifičnostima  i prepoznatljivostima francuske kulture i tradicije.

U okviru navedenog projekta organizirati će se 9. Natjecanje učenika poljoprivrednih škola, zanimanja florist, u aranžiranju i izvedbi cvjetnih instalacija, na temu "Cafe de Paris", radovi učenika nakon natjecanja biti će izloženi u Lapidariju.

Komentari