Pješački most i rijeka Drava u subotu postaju galerija

Objavljeno: 21.10.2011. 09:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Damir Klaić

Varaždinci će u subotu moći vidjeti jednu neobičnu izložbu. Umjetničke fotografije Damira Klaića bit će naime postavljene u rijeci Dravi kraj pješačkog mosta...

Most je projekt koji je zamišljen i nastao u proteklih pet godina kao umjetnički odgovor na odabranu temu „Mura-Drava-Dunav“ Transregionalni park prirode.

Radi se o dvadesetak umjetničkih fotografija Damira Klaića snimljenih za promicanje zaštite, obnove i revitalizacije dviju posljednjih europskih prirodno meandriranih rijeka - Mure i Drave, te posljednjih očuvanih močvara i prašuma Europe.

Riječ je o plutajućoj i putujućoj izložbi i instalaciji koja iz Varaždina putuje u druge gradove u Hrvatskoj i susjedne zemlje.

Izložba i instalacija bit će postavljena kraj pješačkih mostova, u fontanama, na skelama i jezerima, riječnim molovima, u lukama, rukavcima, te svugdje gdje je moguć pristup posjetiteljima.

U subotu, instalacija „Most“ bit će dostupna zainteresiranima od 10 ujutro do 20 sati navečer na rijeci Dravi, na pješačkom mostu na derivacijskom kanalu.

Samo otvaranje predviđeno je za 16 sati, a izložbu će otvoriti likovna kritičarka Branka Hlevnjak.

Damir Klaić je inače rodom iz Starih Perkovaca kraj Slavonskog Broda no već godinama živi i radi u Čakovcu.

Grafikom i fotografijom bavi se od sredine osamdesetih godina. Kazališnu, modnu, pejzažnu, portretnu i rock fotografiju objavljuje u brojnim specijaliziranim časopisima.

Samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji. Bavi se primjenjenom fotografijom i dizajnom.

Do sad je izlagao na 16. samostalnih i sudjelovao na 16. skupnih izložbi. Živi i radi u Čakovcu. Član je ULUPUH-a .

Komentari