Počeli nastupi u sklopu Međunarodne ljetne škole barokne glazbe i plesa

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.08.2013. 07:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U petak je u Varaždinu s radom počela Međunarodna ljetna škola barokne glazbe i plesa "Aestas musica".

Škola će do 25. kolovoza okupljati pedesetak polaznika, i to učenika i studenata glazbe i plesa, mladih profesionalaca te glazbenih i plesnih pedagoga i amatera iz cijelog svijeta.

Prvi javni nastup bio je u nedjelju, 18. kolovoza na misi u varaždinskoj katedrali, a Ljetna škola "Aestas musica" pridružit će se i obilježavanju 200. obljetnice smrti skladatelja Ivana Krstitelja Vanhala, člana Varaždinskog skladateljskog kruga s kraja 18. stoljeća te jednog od značajnijih europskih skladatelja.

Tim povodom u utorak, 20. kolovoza, s početkom u 20 sati, održat će se koncert profesora u Glazbenoj školi u Varaždinu.

Polaznici škole predstavit će se na dva koncerta solističke i komorne glazbe 21. i 22. kolovoza u 20 sati u Glazbenoj školi, a zajedno s profesorima nastupit će u okviru Špancirfesta 23. i 24. kolovoza na pozornici na Franjevačkom trgu.

Kruna ovog intenzivnog desetodnevnog rada bit će završni glazbeno-scenski projekt na pozornici HNK uz sudjelovanje svih polaznika. Bit će to u nedjelju, 25. kolovoza, u 20 sati, a riječ je o  izvedbi opere "Vilinska kraljica" engleskog baroknog skladatelja Henryja Purcella pod dirigentskim vodstvom Andreasa Helma.

Ulaz na sve izvedbe je slobodan.

Komentari