Počinje 19. međunarodni festival čipke: Izložba čipke iz osam europskih zemalja

Objavljeno: 16.09.2015. 17:47

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 09:34

Foto: Grad Lepoglava

Svečanim podizanjem festivalske zastave u četvrtak, 17. rujna, bit će otvoren 19. međunarodni festival čipke u Lepoglavi.

Tema ovogodišnjeg festivala je – čipka i priroda, pa će posjetitelji festivala na desetak atraktivnih izložbi imati prigodu vidjeti neke od najljepših primjeraka čipke iz osam zemalja Europe.

Uz najljepše primjerke čipke s biljnim i životinjskim motivima iz najpoznatijih čipkarskih centara iz Hrvatske, na festivalu će biti predstavljene i čipkarske kreacije iz Belgije, Poljske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Njemačke.

S posebnim će se programom predstaviti Slovenija, ovogodišnja zemlja-partner lepoglavskog festivala, pa će tako posjetitelji moći razgledati i veliku zajedničku izložbu – čipka i svjetlost, koja je plod suradnje Lepoglave i Idrije u europskom projektu – Europa za građane.

Visoka pokroviteljica Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture, Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO, Varaždinska županija i Grad Lepoglava.  

Svečanost otvaranja započet će u 18 sati na terasi restorana Ivančica u Lepoglavi, uz prigodni umjetnički program. 

Komentari