dvije novosti

Poznat datum Adventa u Varaždinu, ove se godine ponovno vraća velika atrakcija

Objavljeno: 03.11.2023. 08:44

Zadnja izmjena: 03.11.2023. 08:44

Foto: Arhiva

Advent u Varaždinu proteklih godina postao je sinonim za nezaboravan zimski festival, a ove će se godine održavati od 1. prosinca 2023. godine do 7. siječnja 2024. godine. Organizatori su također najavili i dvije velike novosti za ovogodišnji Advent.

Naime, kako stoji na stranicama Turističke zajednice Grada Varaždina, osim prigodno ukrašenog Korza, Adventa na Stančiću, popularne Ledene čarolije i prigodne prodaje, ove se godine u Varaždin vraća popularna atrakcija Panoramski kotač. On će posjetiteljima omogućiti da u pogledu na blagdanski uređen Varaždin uživaju i iz ptičje perspektive. Kotač će biti postavljen u Gajevoj ulici, a zahvaljujući 23 metra visine na koju se njegove gondole podižu, pogled na blagdanski uređen i osvijetljen Varaždin bit će zaista nezaboravan. Ovaj poseban užitak pogodan je za sve uzraste, a u svaku od 18 gondola kotača moći će se smjestiti četiri osobe.

Također, nakon što je prošle godine više desetaka tisuća posjetitelja posjetilo Djeda Mraza, ove godine planira se, umjesto dosadašnje Kuće Djeda Mraza - Čarobni grad Djeda Mraza. Stiže i Baka Mraz koja će spremati slatke delicije te pomagači vilenjaci koji će se pobrinuti za neprekidni niz zabave i veselja. Bit će tu fotografiranja, kreiranja vječnih uspomena, priča za velike i male, glazbenih radionica i svirki magičnih MiniArtUrica te brojnih drugih sadržaja.

Cijeli program ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu, kako su najavili organizatori, bit će poznat uskoro.

Komentari