Poznata japanska pijanistica Yoko Nishii nastupit će u Glazbenoj školi Varaždin

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 11.09.2015. 17:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: www.culturenet.hr

Poznata japanska pijanistica Yoko Nishii u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu u četvrtak, 17. rujna s početkom u 19,30 sati održat će koncert.

Koncert organizira Glazbena škola u Varaždinu u suradnji s Koncertnim uredom u Varaždinu a povodom obilježavanja važne obljetnice, 130 godina rođenja Dore Pejačević.

Na repretoaru će biti djela Franza Liszta, Roberta Schumanna, Dore Pejačević i Kazabura Hiraija.

Yoko Nishii glazbeno znanje stekla je kod japanskih majstora Naofumija Kaneshigea, Kyoko Ogawe i Hitosshija Kobayashija. Na privatnom Sveučilištu Keio u Tokiju diplomirala je studij francuskog jezika i književnosti, a glazbenu je diplomu i magisterij stekla na Visokoj školi za glazbenu umjetnost u Lovranu u klasi prof. Evgenija Zarafiantsa.

Kao stipendistica japanske vlade poslijediplomsko usavršavanje završava na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Za svoje klavirsko muziciranje Yoko Nishii nagrađivana je u Italiji i Kubi. Od 2014. je profesorica na Umjetničkoj akademiji u Aichiju, u Japanu. U Hrvatskoj je održala brojne zapažene solističke recitale, koje je izvela i u Italiji, Sloveniji i Japanu.

Komentari