Prestižni južnokorejski zbor održao koncert u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno: 29.07.2015. 18:47

Zadnja izmjena: 07.03.2016. 13:40

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Yonsei University Concert Choir – koncertni zbor Sveučilišta Yonsei iz Južne Koreje, nastupio je prošloga tjedna u Župnoj crkvi Sv Martina u Varaždinskim Toplicama.

Koncertni zbor Sveučilišta Yonsei jedan je od prvih takvih sveučilišnih zborova u Južnoj Koreji. Osnovao ga je 1966. godine profesor na Sveučilištu, Kwaka Sang Soo.  

Zbor prati visoke muzičke standarde i sudjeluje na raznim domaćim i inozemnim koncertima.

Davne 1969. zbor je bio azijski predstavnik na internacionalnom natjecanju zborova u Lincolnovom centru; 1973. osvojio je Yonsei umjetničku nagradu;  pobjednik je natjecanja zborova na Europskom  natjecanju radijskog savez 1990. godine.

Koncertni zbor održao je turneju u Sjevernoj Americi, koju su sponzorirali američko Emory sveučilište i Sveučilište Viktorija iz Kanade. U sklopu 120-te proslave jubileja istoimenog sveučilišta, 2005. godine, zbor Yonsei održao je niz koncerata u Americi i  Japanu. Tri godine kasnije, 123. rođendan Sveučilišta, proslavili su koncertima u Njemačkoj. Potom su prije pet godina  prihvatili poziv za sudjelovanje na festivalu glazbe „Certamen International de Habaneras y La solidat Sonora Musik „ u Španjolskoj gdje su na službenom natjecanju osvojili drugo mjesto.

Zbor Yonsei University Concert Choir trenutno se nalazi na koncertnoj turneji u Italiji, Hrvatskoj i Austriji.

Nakon Varaždinskih Toplica, koje su prve u Hrvatskoj imale priliku ugostiti prestižni južnokorejski zbor, glazbenici su održali koncert i u Varaždinu dok će početkom kolovoza održati dva koncerta u Beču.

Na programu su bila djela G.P.da Palestrina, F.Guerrera, J.G.Rheinbergera, J.S.Bacha, W.A.Mozarta i  J.Brahmsa.

Komentari