Provokativne fotografije Dragutina Kličeka na zagrebačkom Bestiarumu

Objavljeno: 01.07.2013. 17:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Drugo izdanje zagrebačkog Bestiaruma, festivala koji spaja iskustva urbane glazbe, atraktivnih performansa, provokativnog izložbenog i filmskog programa s tematikom fetišizma, završilo je prošlog vikenda.

Riječ je o projektu za punoljetnu publiku, koji bi zahvaljujući svjetski poznatim imenima, koja su bila na ovogodišnjem festivalu, mogao etablirati Hrvatsku kao novu ljetnu destinaciju za međunarodnu fetiš scenu.

Na tom se festivalu prvom samostalnom izložbom predstavio i mladi varaždinski fotograf Dragutin Kliček. Na izložbi pod nazivom "Tabu" izložio je provokativne fotografije koje interpretacijski povezuju seksualnost i religiju, a kako je istaknuo, tema izložbe je njegovo viđenje odnosno tumačenje današnjeg svijeta.

- U vrijeme kad sloboda izražavanja umire, vidim umjetnost kao jedan od rijetkih slobodnih medija - istaknuo je mladi varaždinski autor. Kliček je dodao da je naslov Tabu izabrao jer svi imamo svoje tabue odnosno one koje nam postavlja društvo, a vrijeme je da se to promijeni i otvoreno progovori o svemu što se do sada "stavljalo pod tepih".

Tekst prenosimo iz Varaždinskog tjednika od 1. srpnja.

Komentari