Sajam umjetnina Artexchange u varaždinskoj galeriji Zlati ajngel

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 23.08.2013. 16:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U sklopu ovogodišnjeg Špancirfesta od 29. kolovoza do 1. rujna održat će se i Artexchange - varaždinsko izdanje prvog hrvatskog sajma umjetnina i međunarodne prezentacije galerija.

Ovo je događanje osmišljeno i realizirano u Rovinju sa šestogodišnjim kontinuitetom, a varaždinska galerija Zlati ajngel u Gajevoj 15 će biti jedan od gradskih galerijskih prostora u kojem će se odvijati program.

Za ovu prigodu galerija predstavlja djela sljedećih varaždinskih autora: Vladimir Gašparić Gapa, Zoran Kranjčec, Ivan Mladenović, Alan Novoselec, Petar Popijač, Janja Sačić i Maja Vrban.

To je uglavnom najsvježija generacija još neafirmiranih likovnjaka, tek diplomiranih ili pak onih koji su još studenti. Namjera je bila staviti akcent na kiparstvo pa je to i razlog da s njima izlaže i Vladimir Gašparić Gapa, veliko ime hrvatskog suvremenog kiparstva, ujedno i predavač na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Tu je i Alan Novoselec, kipar čije nove radove Varaždinci nisu imali prilike vidjeti.

Radno vrijeme galerije je prilagođeno događanjima u gradu ovih dana pa se izložba može razgledati svakodnevno od 10 do 13 sati i od 18 do 21 sat, a ostaje otvorena do 1. rujna.

Komentari