Samo za odrasle: Komedija Bogi Ivač – Znova na Sceni Zvonimir Rogoz

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 24.04.2015. 17:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: HNK Varaždin

U subotu, 25. travnja s početkom u 20 sati na Sceni Zvonimir Rogoz na repertoaru je predstava Bogi Ivač – Znova (srednjovjekovne francuske farse na kajkavskom)...

Tekst je s francuskog preveo Vladimir Gerić koji je i scenograf predstave, redatelj je Ljubomir Kerekeš koji je iautor adaptacije teksta te kostimograf. Autor kajkavizacije je Tomislav Lipljin, songove je skladao Dragutin Novaković Šarli, a asistent redatelja je Jan Kerekeš.

Premijera je održana 20. prosinca 2013. na sceni Zvonimir Rogoz.

Jedna od najpoznatijih, najbolje posjećenih i najdugotrajnijih predstava HNK-a u Varaždinu, vraća se u punom sjaju. Naravno, radi se o predstavi Bogi Ivač – Znova. Ljubomir Kerekeš okupio je glumačku ekipu koja će obnoviti kajkavsku erotsku komediju Bogi Ivač i opravdati dodatak Znova u sklopu kojeg se nalazi niz novih, aktualnih i duhovitih situacija.

Predstava je svakako za odrasle jer obiluje lascivnim scenama. U predstavi nastupaju: Jan Kerekeš (Bogi Ivač), Sunčana Zelenika Konjević (Micika), Ljubomir Kerekeš (Ivačev otac) i Mirjana Sinožić (Ivačeva mati) i Mitja Smiljanić (Fičfirič).

Komentari