Skupna izložba u Čakovcu: “Defragmentiranje osobnosti”

Objavljeno: 14.03.2012. 13:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: fineartamerica.com

U organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Međimurja, u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec u četvrtak, 15. ožujka u 19 sati, otvara se tematska multimedijalna izložba „Defragmentiranje osobnosti“, na kojoj sudjeluje dvadesetak mlađih i starijih umjetnika, uglavnom s područja Međimurja, Podravine i Varaždina.

Na izložbi sudjeluju Viktorija Balog, Nina Bešlić, Luka Bunić, Jelena Dabić, Kristina Horvat Blažinović, Stjepan Jerković, Ivan Mesek, Bojan Miljančić, Marijan Molnar, Ivana Ožetski, Smiljana Šafarić, Gordana Špoljar Andrašić, Dario Štokić, Rusa Trajkova, Rudi Uran, Vlatko Vincek, Tanja Vujasinović, i Saša Živković.

Autorica izložbe je Smiljana Šafarić, a kustosi su Draženka Jalšić Ernečić i Sanda Stančev Bajzek.

S obzirom da živimo u vremenu intenzivnog razvoja tehnologije, kao polazište za multimedijalni projekt i izložbu preuzet je pojam „defragmentiranje“ iz terminologije računalstva.

Naime, u računalnim programima postoje alati za održavanje sistema, a jedan od njih je i alat za defragmentiranje diska.

Njegova je zadaća podatke razbacane po različitim dijelovima tvrdog diska spajati u logičke cjeline. Zapravo se radi o svojevrsnog ''higijeni'' računala.

Istraživanje, preispitivanje i predstavljanje dijelova vlastite osobnosti izazov je stavljen pred umjetnike, izazov  u kojem umjetnici na vlastiti način, svojim osobnim poetikama različitih medija-slika, video, fotografija, grafika, skulptura, instalacija, zvuk, performance - stvaraju umjetničku cjelinu...

Izvor: Culturenet.hr

Komentari