Špancirfest: Četiri kazališne predstave koje će sve posjetitelje nasmijati do suza

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 24.07.2015. 12:28

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 08:42

Foto: TZ Varaždin

Jedno od središnjih događanja svakog Špancirfesta svakako su i kazališne predstave komedije. Predstave su u nekoliko godina mijenjale svoje lokacije odigravanja, no smijeha i dobrih emocija je uvijek bilo napretek. Zasigurno ga neće izostati niti ove godine, jer nastupaju Kerekesh Teatar, Zijah A. Sokolović, Teatar Gavran i urnebesna kombinacija Vid Balog/Denis Bašić.

Kazališne predstave će se ove godine održavati kod vile Bedeković, novootvorenoj pozornici za ovogodišnji Špancirfest.

Predstave komedije otvorit će u ponedjeljak (24.08.) Varaždinci, Jan i Ljubomir Kerekeš, koji su u svojem Kerekesh teatru i predstavi Ljubaf okupili respektabilna glumačka imena, Hanu Hegedušić, Anu Begić i Adama Končića. Radi se o komediji na kajkavskom dijalektu, u kojoj je u centru događanja Srećko Frljužec, rastrgan između žene Đurđice i punice Štefice. Najaktualniji problemi komedije su politički, ekonomski i društveni, a Ljubav prečesto ostane zanemarena, smatraju u Kerekesh teatru. Ljubaf je premijerno izvedena na proljeće 2014. godine, a otad je već igrala više od 100 puta.

U utorak 25.08., pod svijetla reflektora vile Bedeković će Zijah A. Sokolović, koji će na ovogodišnjem Španciru izvesti svoju predstavu „Kobajagi donijela me roda“, još jednu svoju sjajnu monodramu. Ova predstava je premijerno izvedena sada već davne 1993. godine. Unatoč svojim „godinama“, i ova, kao i sve Sokolovićeve predstave je uvijek i aktualna. Zijah u predstavi, na samo njemu svojstven način, s publikom priča o vječnoj temi „nastanka života“.

Teatar Gavran će se ove godine publici Špancirfesta, predstaviti u srijedu, 26. kolovoza, i to svojom novom prestavom Pivo, koji je napisao Miro Gavran. Radi se o neobičnoj komediji, koji govori o odnosu oca i sina, koji žive bez majke, odnosno supruge. Igraju ih Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran, sve s puno humora i topline, kroz svima prepoznaljive situacije, poigravajući se s mačističkim mitovima i međugeneracijskim odnosom.

Ovogodišnje izdanje predstava komedije, zatvorit će predstava Drobilica. U ovoj urnebesnoj komediji „drobe“  komičar Vid Balog i poznati imitator i komičar Denis Bašić. Glumci se u predstavi dotiču svih aktualnih tema našeg okruženja, koje je neiscrpno vrelo inspiracije za ovaj sjajan dvojac. Predstava je kombinacija viceva, imitacija, sarkazma, ironije, sve za salve smijeha u publici.

Ulaznice za sve predstave koštat će 55 kuna, a u prodaji su od petka (24.07.). Za one najbrže (100 komada) osiguran je i akcijski paket, u sklopu kojeg će se sve četiri predstave moći pogledati za samo 110 kuna.

Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mjestima Eventima, putem Eventim online prodaje te na web stranici Špancirfesta.

Komentari