“Sretan dan“ uz postapokaliptične pejsaže Slavice Marin u Galerijskom centru

Objavljeno: 22.08.2015. 09:39

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:53

Foto: Josip Novak

U Galerijskom centru Varaždin (Uska ulica 7) u petak je otvorena izložba “Sretan dan” suvremene umjetnice Slavice Marin. Izložba je organizira u suradnji sa Gradskim muzejom Varaždin i ostaje otvorena za razgled do 5. rujna...

Likovno stvaralaštvo Slavice Marin realizirano je kroz niz slika, skulptura, objekata, instalacija i performansa, bazira se na ekologiji, i to od same upotrebe prirodnih materijala do estetske zaokruženosti djela.

- Slavica Marin u objektima za varaždinsku izložbu varira tjeskobnost i anksioznost današnjeg društva. Pri tome su forma, ali i sadržaj i pouka vrlo jasni, gotovo doslovno konzekventni bez mogućnosti i potrebe da se ključ čitanja pronalazi bilo gdje izvan te eksplicitnosti – naglasio je tijekom predstavljanja izložbe “Sretan dan”  Marijan Špoljar.

Kontrastiranje  - života koji je zapravo muka i mrtve stvari koja zapravo nosi vitalističku, pretvorbenu dimenziju – važna je metoda u radu ove autorice.



Slavica Marin rođena je Banjoj Luci, a od 1986. godine živi i radi u Umagu, gdje je vlasnica i voditeljica Galerije Marin. Diplomirala je povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Izlagala je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu te sudjelovala na nekoliko likovnih kolonija, festivala i artrezidencija.
članica je HDLU-a Istre i dobitnica nekoliko nagrada za svoj umjetnički rad.

Ulaz je besplatan, a radno vrijeme GC Varaždin je od 10 do 20 sati.

Komentari