Srijeda u muzeju: Izložba likovnih djela inspiriranih ratom

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 07.09.2014. 16:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: GMV

Izvor: galerija-images/Srijeda u muzeju i trash

Gradski muzej Varaždin, nakon ljetne stanke, nastavlja s programima Srijeda u Muzeju, među kojima je prva u nizu izložba suvremenih likovnih djela na temu Prvoga svjetskog rata, koja je popratni sadržaj 9. Trash film festivala.

Izložba je realizirana na temelju raspisanog natječaja, na koji se prijavilo, a prema kriterijima natječaja, i zadovoljilo svih osmero profesionalnih likovnih umjetnika, koji će izložiti 19 radova na zadanu temu, nastalih u posljednje dvije godine.

 

To su: Slađana Matić-Trstenjak, Emina Kefelja, Mia Marković, Irena Vasilj, Živko Toplak, Petar Đakulović, Ante Brešić i Luka Čačić. Premda su propozicije natječaja dozvoljavale širi raspon likovne realizacije, pristigli i zastupljeni radovi su uglavnom tradicionalnog izričaja, izvedeni u slikarstvu i grafici, ali zadržavajući istodobno osobni likovni jezik svakog od autora.

      

Ova izložba ostvarena je kao prvi suradni projekt Gradskog muzeja Varaždin i Trash film festivala, a u Salonu palače Sermage bit će postavljena za razgled do 28. rujna ove godine. Otvorenje se priređuje prvi dan festivala, u srijedu, 10. rujna, u 19 sati.

      

U sklopu Srijede u Muzeju 17. rujna, u palači Sermage / Galeriji starih i novih majstora otvara se izbor iz kritičke retrospektive Naste Rojc, održane nedavno u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.

Nakon toga, 24. rujna, u suradnji s Društvom povjesničara Varaždinske županije i grada Varaždina, u palači Herzer priređuje se predavanje Gordane Kokanović na temu prošlosti kao izvorištu za pisanje povijesnog romana.

Svi programi u okviru Srijede u Muzeju su besplatni.
{gallery}Srijeda u muzeju i trash{/gallery}

Komentari