"Srijeda u Muzeju": Kreće novi program Gradskog muzeja Varaždin

Piše: eVz / gmv.hr

Objavljeno: 08.01.2014. 12:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U palači Sermage danas, 8. siječnja, s početkom u 19 sati održat će se prva u nizu tematskih srijeda koje organizira Gradski muzej Varaždin.

Naime, u 2014. godini Gradski muzej Varaždin pokreće novi program pod nazivom "Srijeda u Muzeju" kao tjedno događanje, u sklopu kojega će se tijekom cijele godine priređivati raznoliki sadržaji za najširi krug posjetitelja poput otvorenja izložbi, koncerata, predavanja, okruglih stolova, promocija i razgovora s poznatim (varaždinskim) obiteljima i umjetnicima.

Na prvoj "Srijedi u Muzeju" govorit će se o obitelji Filić – Novak, jednoj od najznačajnijih donatora varaždinskoga muzeja, iz koje potječe i njegov osnivač te prvi ravnatelj i kustos prof. Krešimir Filić. Gost večeri je Vladimir Novak, rođeni Varaždinac i nećak prof. Filića, koji je više od četrdeset godina živio u Americi, gdje je bio ugledni holivudski fotograf, novinar i urednik, a uz uspješnu karijeru i brižni kroničar i aktivist tamošnje hrvatske dijaspore.

Razgovor će voditi muzejska savjetnica Mirjana Dučakijević, koja će tom prigodom predstaviti i najnoviju donaciju Vladimira Novaka varaždinskome muzeju – "Portret djevojčice", ulje na platnu nepoznatog majstora.

Inače, u siječnju su srijedom na rasporedu i programi (Pasta alla) Norma, glazbeni i gastro doživljaj koji se u palači Sermage priređuje 15. siječnja, zatim 22. siječnja predavanje uz izložbu o varaždinskoj kovnici Sorlini u palači Herzer te u istom prostoru 29. siječnja predavanja nekoliko izlagača na temu burgova u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Svi programi počinju u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Komentari