Srijeda u Muzeju: Predavanje o svakodnevnom životu prapovijesnih ljudi

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 26.03.2014. 07:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Gradski muzej Varaždin

U srijedu, 26. ožujka u palači Herzer Gradskog muzeja Varaždin održat će predavanje pod nazivom "Od lonca i ognjišta do kuće i naselja".

Predavanje se održava u sklopu programa "Srijeda u Muzeju", a tema je svakodnevni život prapovijesnih ljudi, koji su tijekom starijega željeznog doba nastanjivali područja uz rijeku Dravu.

Dosad su se arheolozi, istražujući to razdoblje na prostorima središnje Hrvatske, uglavnom bavili materijalnim ostacima pronađenima u grobovima, no najavljeno predavanje nastoji rekonstruirati svakodnevicu onodobnih ljudi, odnosno dati odgovore na pitanja što su jeli, kako su se odijevali i u kakvim su nastambama živjeli.

Predavanje je pripremio dr. sc. Saša Kovačević, znanstveni suradnik na Institutu za arheologiju, sudionik na više zaštitnih arheoloških istraživanja te autor brojnih stručno-znanstvenih članaka. Ove godine, u suatorstvu s Hrvojem Kalafatićem, objavljena mu je knjiga "Zbelava – Pod Lipom: Naseljenost doline rijeke Drave od prapovijesti do srednjeg vijeka".

Predavanje "Od lonca i ognjišta do kuće i naselja" počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Komentari