Sutra počinju 56. Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 14.05.2013. 10:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Na prigodnoj presici za medije održanoj u ponedjeljak predstavljen je program 56. Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži koje će se održati 15. i 16. svibnja u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Ovo dvodnevno natjecanje su najavili zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković i pročelnik natjecanja prof. Stjepan Levanić. Zamjenik župana je pohvalio organizatore ovog natjecanja te istaknuo važnost glazbenog stvaralaštva djece i mladih.

- Glazbene svečanosti u Varaždinu po svom su značaju zaista državno natjecanje. Ova tradicionalna manifestacija je postala jedan od simbola Varaždina koji je oduvijek bio rasadnik vrhunskih glazbenika i glazbenih pedagoga - rekao je zamjenik župana.

Pročelnik ovogodišnjeg natjecanja prof. Stjepan Levanić je istaknuo kako će se zborovi natjecati u pet kategorija , a najviše će pjevača biti u kategoriji najmlađih.

- U glazbenom stvaralaštvu nema krize već samo ljubav prema pjesmi. Čini mi se da što je manje novaca, djeca, dirigenti i voditelji zborova rade sa srcem i većim žarom. Ove godine na natjecanju nemamo glazbenih škola, a vidjet ćemo hoće li se vratiti iduće godine-rekao je Levanić te pozvao sve ljubitelje glazbenih manifestacija da dođu u kazalište i pogledaju kako to rade mlade glazbene snage.

Prvi koncerti kreću u srijedu, 15. svibnja, nakon svečanog otvorenja u 10 sati, a Državno povjerenstvo 56. Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži dodijeliti će nagradu "Marijan Zuber" profesorici Josipi Hopek za višegodišnje istaknute umjetničke dosege na Glazbenim svečanostima.

Sama manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva kulture RH, Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Komentari