Sveučilište Sjever i Ured za kandidaturu Varaždina za EPK potpisali sporazum o suradnji

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 19.05.2015. 08:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Sveučilište Sjever

Sveučilište Sjever i Ured za kandidaturu Varaždina i regije Hrvatski sjever za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine potpisali su danas sporazum o suradnji. Sporazum je u ime Sveučilišta Sjever potpisao rektor Sveučilišta, prof.dr.sc. Marin Milković, a u ime Ureda EPK voditelj kandidature Raymond Rojnik...

Sporazumom je predviđeno sudjelovanje Sveučilišta Sjever, kao regionalne visokoškolske ustanove, u procesu donošenja strategije kulturnog razvoja regije Hrvatski sjever, kojoj će Sveučilište Sjever biti i supotpisnik. Strategija će, također, sadržavati i daljnji razvoj projekata Sveučilišta u smjeru produkcije kulturnog sadržaja, obrazovanja studenata u smjeru kulturnog stvaralaštva, razvoja povezivanja poduzetništva i kulture te suradnju s kulturnim organizacijama s područja regije na projektima kulturnog razvitka.

Ugovorom se, također, predviđa i organizacija međunarodne konferencije 'Umjetnost, multimedija i suvremeni mediji', suradnja na području osnivanja inovativnih i tehnološki napredno opremljenih praktikuma, razvoj teorijskih i praktičnih znanja iz područja multimedije te razvoj vještina i kreativnosti studenata kao budućih stručnjaka u tom području.

Komentari