Svoj treći album post-rock bend Emphasis snimit će u Bukureštu

Objavljeno: 18.09.2015. 19:13

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 08:51

Foto: Emphasis

Poznati post-rock bend Emphasis iz Čakovca već je deset godina na glazbenoj sceni, a ovih dana dečki marljivo rade na svom trećem albumu.

Bend trenutno broji četiri člana, Radek na bubnjevima, Ivan na bass gitari te dvojica gitarista Dino i Darko. Stvari za treći album su gotove, preostaje samo snimanje.

- Treći album snimit ćemo u Rumunjskoj, u Bukureštu. Izgledno je da će to biti početkom prosinca ove godine. Sve stvari su zaprav gotove, samo ih treba snimiti. Od 2007 godine surađujemo s našim prijateljem Mariusom Costacheom, koji je radio mastering za prva dva albuma, stoga nas je pozvao u Bukurešt da snimimo novi album za koji će raditi cijelu produkciju, od snimanja, mixanja i masteringa - otkrili su dečki iz Emphasisa za eVaraždin.

U deset godina, koliko je Emphasis prisutan, bilo je i mnogo koncerata. Kako kažu, svaki koncert im je drag na svoj način, ali naravno ima onih koji se uvijek rado pamte.

- Uvijek postoje oni koncert koji ti ostaju u lijepom sjećanju, što se tiče svirke, druženja s bendovima pa do ranojutarnjih zabava. U Močvari nam je uvijek lijepo svirati, U Ljubljani u Channel zeru se osjećamo kao kod kuće i uvijek nas lijepo prihvate. Koncerti se pamte i po bendovima s kojima smo svirali, a to je zasigurno prvi koncert s Rosettom u Mediki, koncert s Caspianom u MIkku Murskoj Soboti te zadnji koncert s Jakobom u Ljubljani. Svirka u Pulskoj Mimozi nam je bila isto posebno draga - prisjetili su se dečki iz benda.

Što se tiče hrvatske glazbene scene i drugih bendova, dečki iz Emphasisa kažu da ima kvalitetnih bendova, a uspijevaju prvenstveno uporni.

- Hrvatska ima jaku scenu i kvalitetne bendove, a njačešće uspiju oni koji ulažu puno truda, rada i odricanja. Međutim, ponekad nije ni to dovoljno. Općenito je naše tržište prezasićeno, a kvalitetni bendovi su često podcijenjeni. Naravno, svaka čast izuzecima - kažu iz Emphasisa.

Na pitanje zašto Međimurje ima sve jaču scenu, a Varaždin je po tom pitanju dosta slabiji, Emphasis odgovara kako je lakše kukati nego primiti se posla.

- Generalno, svugdje je lakše kukati kako ništa ne valja nego primiti se posla, pravi primjer zato je Čakovečki Prostor. Dečki su uzeli stvar u svoje ruke i svojim trudom i voljom upisali Čakovec na koncertnu kartu hrvatske ali i na ostatak Europe. Nismo dovoljno upoznati s problemima grada kulture, ali za sve vrijedi ona stara "što se hoće to se i može" - zaključuju dečki.

Komentari