"Theaterspiele" - Svečano otvorenje ovaj četvrtak u HNK-u Varaždin

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 12.03.2013. 10:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

"Theaterspiele", ovogodišnje 10. jubilarne Dramske igre na njemačkom jeziku će se održati u HNK Varaždin u vremenskom periodu od 14. do 17. ožujka, i to na međunarodnoj razini.

Cilj Dramskih igara na njemačkom jeziku je promicanje njemačkog jezika na ovom području, razvoj suradnje između škola, osnovnih i srednjih, te vrtića koji sudjeluju i to ne samo na području Republike Hrvatske nego i na međunarodnoj razini.

Gostujuće grupe dolaze iz Austrije, Srbije, Bosne i Hercegovine i naravno Republike Hrvatske. Prijavljene su sveukupno 23 grupe sa preko 300 sudionika i to od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta.

Svečano otvorenje igara održat će se u četvrtak, 14. ožujka u 17 sati u varaždinskom HNK-u.

Projekt je to koji je u 10 godina izrastao u međunarodnu manifestacijom uz potporu i visoko pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Njemačke, Zaklade podunavskih Švaba iz Stuttgarta, Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu pri Ambasadi Republike Njemačke, Grada Varaždina, Županije Varaždinske, Općine Vidovec, Udruge za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske „Europski kulturni krug“, te brojnih medijskih pokrovitelja.

Komentari