U Galerijskom centru izložba Živka Toplaka "Erozije"

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 24.07.2015. 16:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Arhiva

U Galerijskom centru Varaždin 1. kolovoza s početkom u 11 sati otvorit će se izložba "Erozije" varaždinskog slikara Živka Toplaka.

I ovaj puta autor se bavi svojom glavnom likovnom preokupacijom- rijekom Dravom, odnosom vode i kamena, ali ovaj put umjetnički interes mu seže u različite medije izražavanja: od slikarskog, preko kiparskog pa do video zapisa.

Toplak je rođen u Varaždinu 02.svibnja 1946. godine. U likovni svijet upućuje ga akademski slikar Gašpar Bolković Pik, s otoka Raba, koji kao izuzetan likovni pedagog ostavlja trag u Varaždinu. Članom Likovne udruge Varaždin, najstarijeg likovnog društva u Hrvatskoj koje okuplja neprofesionalne stvaraoce postaje 1975. godine, a u članstvo Hrvatskog društva likovnih umjetnika primljen je 1984. godine.

Do sada je realizirao tridesetak samostalnih izložbi u relevantnim galerijama te još 100-tinjak u komornim izložbenim salonima, školama, institucijama i drugdje. Nastupio je i na preko 400 kolektivnih nastupa na smotrama, godišnjim izložbama udruga kojih je član, pozivnim i žiriranim izložbama. Sudjelovao je i na 70 likovnih kolonija na poziv te na preko 100 likovnih radionica humanitarnog karaktera. S udrugom “Pinta” nastupio je u Beču, Budimpešti, Pečuhu, Baji, Münchenu, Koblenzu, Leinsteinu i Berlinu da bi pomogao pri očuvanju kulturne baštine i restauraciji devastiranih kulturnih spomenika.

Komentari