U Glazbenoj školi koncert najboljih pijanista EPTA-inog natjecanja

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 11.11.2015. 16:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: ilustracija

U subotu, 14. studenog 2015. s početkom u 19,30 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu koncert će održati mladi pijanisti nagrađivani na međunarodnim natjecanjima u organizaciji EPTA-e Europskog udruženja klavirskih pedagoga.

Za Hrvatsku je 9. natjecanje EPTA-e održano u travnju u Osijeku, a stručni žiri bili su pijanisti i glazbeni pedagozi međunarodnog ugleda: Ida Gamulin, predsjednica hrvatske EPTA-e, Diane Andersen iz Belgije, Mariann Abraham iz Mađarske, Naum Grubert iz Nizozemske i Heribert Koch iz Njemačke.

U Varaždinu će nastupiti najnagrađivaniji mladi hrvatski pijanisti s već zavidnim glazbenim biografijama i poznati glazbenoj publici: Matija Kranjčić, Mia Pečnik, Ivan Božanić, Jan Niković te varaždinski učenik, a sada student Muzičke akademije u Zagrebu David Vuković. Uz slobodan ulaz publika može očekivati bogatstvo i ljepotu pijanističkog zvuka  iz djela W.A. Mozarta, L. van Beethovena, F. Chopina, M. Glinke, M. Ravela i B. Bartoka, a na klaviru „Steinwey“.

Komentari