U Glazbenoj školi Varaždin od petka počinje Međunarodna škola barokne glazbe i plesa

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 13.08.2015. 16:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: facebook Aestas Musica

U Glazbenoj školi Varaždin od petka 14. kolovoza s radom počinje Međunarodna škola barokne glazbe i plesa AESTAS MUSICA

Pedesetak polaznika iz cijelog svijeta i ove će godine sudjelovati u radu Međunarodne škole barokne glazbe i plesa AESTAS MUSICA, koja se već skoro dva desetljeća održava u Varaždinu u kolovozu točnije ove godine od 14. do 23. kolovoza. Unatrag nekoliko godina AESTAS MUSICA se održava u suorganizaciji međunarodne udruge AESTAS MUSICA sa sjedištem u Londonu, Glazbene škole u Varaždinu, HNK Varaždin, Varaždinskih baroknih večeri i Koncertnog ureda Varaždin.

Uz majstorske tečajeve AESTAS MUSICA ima i niz koncerata i predstavu otvorene za javnost. Tako je već otvorenje u petak 14. kolovoza u 17 sati u velikoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu i koncert profesora otvoren za javnost. U nedjelju 15. kolovoza u 11 sati profesori i polaznici pjevaju misu u Katedrali u 11 sati. U srijedu 19. kolovoza u 19 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu, predstavit će se ko ncertom otvorenim za javnost polaznici Aestas musicae. U četvrtak u 18 sati u Vinici nastupaju i profesori i polaznici, a u slučaju kiše koncert će, također uz slobodan ulaz, biti u Glazbenoj školi u Varaždinu.

Kruna škole je završna izvedba barokne opere u nedjelju 23. kolovoza u 20 sati na velikoj pozornici HNK Varaždin. Ove godine to je opera „Zmaj od Wantleya“ H.Careya i suita „Scila i Glauko“ J.-M.Leclaira. U izvedbi sudjeluju svi profesori i polaznici, kako orkestar tako i pjevači i zbor u kostimografiji i scenografiji HNK u Varaždinu. Ulaz je slobodan.

Komentari