U Kulturnom centru Ivan Rabuzin otvorena izložba samoukog slikara Ivice Nemeca

Objavljeno: 12.09.2015. 13:45

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:11

Foto: Brzi mediji

U Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu u petak navečer otvorena je izložba Ivice Nemeca iz Brezničkog Huma.

- Izvadite najbolji ajncug iz ormara, zbegecate se i pojavite u čim većem broju na mojoj prvoj samostalnoj izložbi slika – duhovito je na svom Facebook profilu napisao autor izloženih radova na sinoć otvorenoj Izložbi u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu.

Pred stotinjak Novomarofčana i mještana svoga rodnog Brezničkog Huma, Nemec je postavio radove koji su realistični, ali ponekad i pomalo koketiraju s naivom, o čemu svjedoče njegovi brojni portreti i krajobrazi.

Ljudi u pokretu i u portretu, priroda – živa i mrtva, prekrasni motivi iz svakodnevnog života ali i život koji neumitno prolazi pokraj njega, Ivica je nastojao zadržati bar na trenutak te ga na svoj način ovjekovječiti za svagda na platnu. U tih nekoliko godina stvaralaštva Ivica Nemec vrlo osebujno bilježi i komentira život kakvim ga vidi i čuje.

- Ivica Nemec iz Brezničkog Huma, slikarstvom se bavi već nekoliko godina. Prije svega vatrogasac, volonter i humanitarac, danas obiteljski čovjek, Nemec je sudjelovao na brojnim likovnim kolonijama – rekao je njegov prijatelj, općinski načelnik Zoran Hegedić u predgovoru na otvaranju izložbe.

Zamjenik gradonačelnika Novog Marofa Ivan Tuk uz otvorenje je Izložbe naglasio zadovoljstvo događanjima u Kulturnom Centru čime je kultura u Novom Marofu podignuta na zavidnu razinu, čemu svakako doprinosi i Izložba ulja na platnu Ivice Nemeca.

- Trudim se biti što realističniji, a svemu dodajem i umjetničku notu te naglašavam kako se, kao samouki slikar, od svoga prvog poteza kistom prije četiri godine pa sve do danas, učim slikati sam - rekao je Nemec.

Izložba u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu ostaje otvorena do 30. listopada 2015., a ulaz je besplatan.

Komentari