U nedjelju održan pjesnički recital “Ivanščica diše za cieli sviet“

Objavljeno: 28.04.2015. 09:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Dina Vinceković

U nedjelju  je na vrhu Ivanščice održan 21. ekološki recital „Ivanščica diše za cieli sviet“, recital kojeg već dvadeset i jednu godinu održava Varaždinsko književno društvo...

Spomenuti recital je osmislio redoviti član ovog književničkog društva Ivica Jembrih Cobovički, pjesnik i književnik. Ivica Jembrih je ovaj recital otvorio prigodnim govorom, još u Ivancu, u parku pored crkve sv Marije Magdalene.

Recital se održava svake godine povodom Dana planete Zemlje, koji se obilježava 22. travnja. Na put su varaždinski pjesnici i književnici krenuli “mini-busom“ tvrke Vincek. Pjesnici su bili predvođeni novim predsjedništvom, predsjednicom Zlaticom Bogović i do predsjednicom Nadom Rukav- Bogojević.

Uz književnike iz Varaždina još su nastupile pjesnikinje iz Koprivnice Jasna Jakopanec, Katica Raić-Popijač i Ana Jakupanec, te pjesnici iz Ivanca Draženka Bakšaj i Ivo Posavec.

Od Varaždinaca aktivni recitatori  bili su Ivica Jembrih, Zlatica Bogović, Nada Rukav Bogojević, Ladislava Blaži, Ivan Kovač, Krešimir Rudnički i Milan Janjetović.

Komentari