U palači Herzer izloženi povijesni instrumenti i arhiva Baroknih večeri

Objavljeno: 26.09.2015. 09:43

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 15:00

Foto: Siniša Sović

U palači Herzer u petak je otvorena izložba o 45. festivalskih godina, a u Uršulinskoj crkvi nastupili su glazbenici okupljeni u anambl New Trinity Baroque. Odlična je to uvertira u posljednji festivalski vikend u kojem publiku očekuju koncerti uz baroknu kavu na Trakošćanu i u Varaždinu...

Također, u varaždinskom HNK s početkom u 19 sati bit će izvedena barokna opera Hipohodrijakuš. Zaljubljenici u baroknu glazbu mogu uživati na koncertu Hrvatskog baroknog ansambla u Biškupcu.

Na spomenutoj izložbi pod nazivom "VBV-45. festivalskih godišta" svi zainteresirani mogu razgledati povijesne instrumente i građu varaždinskog Gradskog muzeja iz 17. i 18. stoljeća, kao i predmete vezane uz Festival iz ostavštine privatnih osoba i arhive Varaždinskih baroknih večeri, te Koncertnog ureda Varaždin.

Dio izložbe je i projekcija iz fototeke Varaždinskih baroknih večeri, a odabir iz diskografije VBV-a moguće je preslušati na tablet uređajima koje je za ovu prigodu ustupilo Sveučilište Sjever.



Dokumentarna izložba inače je i sastavni dio znanstvenog kupa kojeg s organizatorima VBV-a priprema Zavod za znanstveni rad HAZU-a u Varaždinu idućeg tjedna.


Koncert anambla New Trinity Baroque

 

Komentari